Repülőtéri autóbérlés - így tervezzük az utazásunkat

Manapság egyre többen döntenek úgy utazás előtt, hogy a repülőtérről autót bérelnek, hogy azzal folytassák útjukat. Ez sokszor rugalmasabb és kényelmesebb megoldás lehet, mint a tömegközlekedés vagy taxizás az úti célunkhoz.

Mi is gyakran választjuk ezt a lehetőséget, amikor külföldre utazunk. Előnye, hogy a saját tempónkban fedezhetjük fel az adott országot, várost, és nem vagyunk kötve a busz vagy vonat menetrendjéhez. Ráadásul többen utazva általában olcsóbb is a bérautó, mintha taxikra vagy közlekedésre költenénk.

Persze fontos, hogy előre utánajárjunk a különböző ajánlatoknak, hiszen a bérautók ára és típusa nagyban változhat. Érdemes mérlegelni, hogy mire lesz szükségünk az utazás során, hányan leszünk, mennyit szeretnénk vezetni. Mi például többnyire egy kényelmes, de gazdaságosabb autót szoktunk választani.

A reptéri autóbérlést ma már a legtöbb helyen egyszerűen intézhetjük online, így előre ki tudjuk fizetni a bérlést. A legfontosabb, hogy időben foglaljunk, mert a népszerűbb időszakokban gyorsan elfogynak az autók. Így mi hamarabb lefoglaljuk a kiszemelt bérautót, hogy zökkenőmentes legyen az utazás.


Milyen autókategóriák közül választhatok a repülőtéri autóbérlésnél?

A repülőtereken általában széles a választék a bérelhető autók kategóriáit tekintve. Kisebb, gazdaságos autóktól kezdve a komfortosabb és terjedelmesebb kategóriákig sok minden elérhető. Érdemes átgondolni, hogy milyen utazásra indulunk, hányan leszünk, milyen útvonalon közlekedünk majd. Városi autózáshoz egy kisebb, fordulékony autó is megfelelő lehet, míg hosszabb utakra nagyobb kényelmet nyújthat egy familárisabb méretű modell. A prémium kategóriájú autók extrákkal várják a bérlőket.

Hogyan intézhetem a repülőtéri autóbérlést a legkényelmesebben?

A legtöbb autókölcsönző cég lehetőséget biztosít az online foglalásra és fizetésre, így kényelmesen, sorban állás nélkül intézhetjük a bérlést. Érdemes utánanézni, hogy az adott kölcsönzőnél szükséges-e előzetes regisztráció, illetve milyen dokumentumokra lesz szükség az autó átvételéhez. A legtöbb helyen elegendő a jogosítvány és útlevél felmutatása. Így a reptéren már csak beülünk a kiválasztott autóba, és indulhatunk az utazásra.

Mire érdemes figyelni a reptéri autóbérlésnél a rejtett költségek elkerülése érdekében?

Érdemes alaposan áttanulmányozni a bérleti szerződést, nehogy váratlan plusz költségek érjenek minket. A casco biztosítás vagy a kötelező extra szolgáltatások jelentősen megdobhatják a végösszeget. Érdemes utánanézni a üzemanyag-feltöltési szabályoknak is, illetve hogy szükséges-e kauciót fizetni. A legtöbb rejtett költséget elkerülhetjük, ha alaposan tájékozódunk és összehasonlítjuk a bérlési ajánlatokat még az autókiválasztás előtt.

Repülőtéri autobérlés

Repülőtéri autóbérlés - tapasztalatok és tanácsok

Repülőtéri autóbérlés - tapasztalatok és tanácsok Budapest

Repülőtéri autobérlés Budapest

Repülőtéri autóbérlés - tapasztalatok és tanácsok Budapest Kerepesdűlő

Repülőtéri autobérlés Budapest Kerepesdűlő

A minap egy hosszú hétvégére repültünk a barátainkkal egy európai fővárosba. Mivel szerettük volna szabadon bejárni a várost és környékét, úgy döntöttünk, autót bérlünk a repülőtéren. Élményeinkről és tanácsainkról szeretnénk beszámolni.

Már itthonról lefoglaltuk a bérautót egy online autókölcsönző oldalon keresztül. Kedvező áron sikerült egy középkategóriás, automatikus váltós autót bérelnünk a 4 napra. A reptéren a lefoglalást QR kóddal igazoltuk, majd átvettük a kulcsokat és a járműpapírokat.

Az autó tiszta és jó állapotban volt, látszott, hogy rendszeresen szervizelik. A navigáció segítségével könnyen kihajtottunk a nagy forgalomból és elindultunk szállásunkra. Az autó kényelmes és takarékos volt, pont megfelelt az igényeinknek.
Repülőtéri autobérlés